Leegstaand vastgoed getransformeerd in Hoorn
Leegstaand vastgoed getransformeerd in Hoorn
Scholtens transformeerde het Liorne Huis tot Kaap Hoorn
scholtens-kaaphoorn-transformatie-renovatie
oostgevel-liornehuis-nu-kaap-hoorn
scholtens-kaaphoorn-verzorgingshuis-wooneenheden-transformatie
scholtens-kaaphoorn-bestaand-vastgoed-transformatie
Appartementen complex Kaap Hoorn - transformatie - Scholtens
Appartementen complex Kaap Hoorn - transformatie - Scholtens
Vernieuwbouw van een verzorgingshuis
buurtjeskerk-transformatie-scholtens-1
andijk-buurtjeskerk-4-1
transformatie-tamarinde-2012-scholtens-gevelaanzicht
transformatie-tamarinde-2012-scholtens-renovatie

Transformatie

Het nieuwe Bouwbesluit maakt het mogelijk om oude gebouwen te transformeren tot mooie, betaalbare woon- of werkplekken die anders leeg zouden staan of gesloopt zouden worden.

Deze gebouwen hoeven volgens het nieuwe besluit niet op elk gebied aan de nieuwste eisen, zoals bijvoorbeeld hoogtes, toegankelijkheid en energieprestaties te voldoen. In Nederland staan er naar schatting duizend van deze gebouwen. Vaak op een gewilde locatie in of tegen een stadcentrum aan, dichtbij veel voorzieningen en openbaar vervoer. 

Transformatie van verzorgingshuis tot woningen

Vastgoedtransformatie Kaap Hoorn Scholtens
In het Liornehuis in Hoorn zag Scholtens mogelijkheden. Er stond een prominent gebouw op een prominente plek en het zicht op de herontwikkeling van dit voormalige bejaardenhuis tot een gewild appartementencomplex leidde tot enthousiasme.
Kaap Hoorn is een transformatie project waaruit blijkt dat we luisteren naar de markt en waarbij we ons visitekaartje afgeven.

"Zoals vanuit Hoorn exact 400 jaar geleden een nieuwe zeeroute naar ‘De Oost’ werd gevonden, zo lijkt het project Kaap Hoorn een nieuwe weg te wijzen uit de bouwcrisis"  
Lees hier het hele Kaap Hoorn transformatie artikel © 2015 WijNederland BV

Voor & Na

Voor het Liornehuis te Hoorn op 27 januari 2015, na appartementencomplex Kaap Hoorn op 29 juni 2015.Kaap Hoorn voor en na de renovatie noord gevel

Kaap Hoorn voor en na Oost gevel

Transformatie van zorgvastgoed

Platform31 heeft een publicatie uitgebracht van de studie naar Transformatie van zorgvastgoed. In het eindrapport worden 10 praktijkvoorbeelden aangehaald waaronder ons transformatieproject Kaap Hoorn.

Het volledige eindrapport is te downloaden op de website van Platform 31.

Lees ook het artikel over de transformatie van Kaap Hoorn in het NVB Boek voor de Bouw 2015/2016. Tijdens het NVB jaarcongres is het project beloond met de onofficiëlle NVB Innovatie Award 2015.

Video Kaap Hoorn

Van kerk naar restaurant

Dit prachtig kerkje uit 1667, gelegen aan de historische Westfriese Omringdijk, is getransformeerd door Scholtens.
De restauratie is in eigen regie uitgevoerd. Na bestudering van oude foto’s en documentatie is de authenticiteit van het gebouw gewaarborgd. De vloer moest worden vervangen, hierbij is nieuwe riolering aangebracht. Vervolgens is gekozen voor een lichte opbouw in de vorm van een houtconstructie. Al het glaswerk is bij de eigen Materieeldienst gerenoveerd en er zijn voorzetramen aan de binnenzijde geplaatst om de isolatiewaarde te verhogen. Alle lambrisering is vernieuwd waarbij rekening is gehouden met de authentieke historische uitstraling. De westgevel is steen voor steen afgebroken en vervolgens opnieuw opgebouwd met dezelfde stenen. Dit pittoreske kerkje straalt door deze vernieuwbouw weer allure uit.

Voor & Na

Voor de kerk te Andijk op 15 november 2001, na het restaurant te Andijk op 3 juni 2003.

Transformatie van kerk naar restaurant in Andijk

Transformatie en renovatie maatschappelijk vastgoed Buurtjeskerk Andijk

Vernieuwbouw kerkje Andijk Scholtens

Tamarinde van verzorgingshuis naar sociaal ontmoetingspunt

transformatie nieuwe Tamarinde Scholtens

Door de opdrachtgever is in eigen beheer geheel leeg gesloopt (circa 4500 m2), alleen buitenmuren met kozijnen en beton kolommen zijn blijven staan om de vloeren en het dak te kunnen dragen cq. handhaven.

Transformatie Tamarinde woonkamer

In het pand heeft Scholtens 22 wooneenheden en 3 woonkamers, polikliniek en een nieuwe entree gerealiseerd. Ook zijn alle installaties vernieuwd en aangepast naar de nieuwe normen van deze tijd, dit geldt ook voor brandveiligheid.

Bij de entree, apotheek en huisartsenpost zijn de werkzaamheden uitgevoerd terwijl hier voor een groot gedeelte het verblijf in gebruik is gebleven, hier was communicatie tussen gebruiker, opdrachtgever en Scholtens van groot belang.

Transformatie maatschappelijk vastgoed naar wooneenheden Tamarinde

Uw leegstaand vastgoed - ons transformatieproject

Mocht u van gedachten willen wisselen over een potentieel transformatieproject, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord en denken graag met u mee.
De juiste contactpersoon binnen onze organisatie is John Noordeloos. Hij is telefonisch bereikbaar onder: 0229-281 820, via mail en via twitter.

bottom-image-transformatie-1