cpo-de-weere-1ste-paal-000
cpo-de-weere-1ste-paal-001
cpo-de-weere-1ste-paal-002

1e Paal CPO De Weere

Nieuw en groen wonen aan Het Nooitgedacht in De Weere

Officiële 1e paal is geslagen!

De Weere - Op vrijdag 31 maart jl. heeft Jan Laan, secretaris van het CPO en lid van het bouwteam, de officiële 1e paal geslagen in het plan aan Het Nooitgedacht in De Weere. Met het slaan van deze ‘Mijlpaal’ is door Scholtens Bouw uit Wognum het startsein gegeven voor de bouw van 12 betaalbare woningen onder architectuur. Onder belangstelling van de CPO-leden en genodigden is getoast op dit feestelijk moment. De heer Joost Berkhout, directeur van Scholtens Bouw en wethouder Stoker van de gemeente Opmeer hebben de aanwezigen op een mooie speech onthaald. Het was een gezellige middag met heel mooi weer.

De Weere is een prachtig lintdorp in West-Friesland met veel ruimte en groen. De gemeenschapszin is groot in dit kleine dorp. Echter, door gebrek aan geschikte woningen voor starters, bestaat de kans dat deze groep jongeren het dorp gaat verlaten. Op termijn komt dit de leefbaarheid van het dorp niet ten goede. Een aantal jongeren wil graag in het dorp blijven wonen en zijn daarom bij elkaar gekomen en tot een oplossing gekomen. Samen vormen zij Vereniging CPO De Weere. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Deze starters laten 12 woningen, verdeeld over 3 blokken aan Het Nooitgedacht, voor zichzelf realiseren. Een groot voordeel van het CPO is dat de leden, die samen een vereniging hebben opgericht, grotendeels zelf aan kunnen geven hoe zij hun eigen woning willen laten realiseren.

Scholtens Bouw uit Wognum gaat dit unieke project realiseren. De woningen komen aan de rand van het dorp en hebben een weids uitzicht over de landerijen.

Wil jij ook graag in De Weere (blijven) wonen? Grijp dan nu je kans en wees er snel bij! Er is namelijk nog maar één tussenwoning en één hoekwoning beschikbaar. Deze woningen hebben een tuin met een gunstige ligging op het zuiden.

Meer informatie over dit project vind je terug op de website van Jaspers-Van Diepen Makerlaars www.jaspers-vandiepen.nl of via 0229-573600.