fam-hoogenboom-laat-postduiven-los-9-nov-2017-de-post-roelofarendsveen-1
de-post-impressie

De Post komt er aan...

Op 9 november is feestelijk gestart met de werkzaamheden van project De Post. Het project ligt in het hart van het centrum aan de Sotaweg. Mart en Marja Hogenboom lieten hiervoor postduiven los in het bijzijn van wethouder Haarman en toekomstige bewoners. Ook direct omwonenden waren voor dit feestje uitgenodigd.

Wat er aan voorafging
Op de locatie van het voormalige postkantoor, dat sinds 2004 niet meer in functie is, is lange tijd gezocht naar een goede invulling van het terrein. Toen in 2013 het bestemmingsplan werd gewijzigd, waardoor de combinatie van wonen en commerciële ruimten mogelijk werd, heeft Roelofarendsveen Vastgoed zich ingezet voor de ontwikkeling zoals die er nu ligt. Het voormalige postkantoor werd gesloopt en het nieuwe project heeft de toepasselijke naam De Post gekregen. 

De Post
Het toekomstige statige pand bestaat uit 15 woningen; twee ruime woon-werkhuizen, tien appartementen, twee luxe maisonnettes en een geweldig penthouse. Tien woningen krijgen een eigen parkeerplaats op een afsluitbaar privéterrein en alle wonngen hebben een eigen berging en een fijn terras of balkon. De appartementen variëren van 57 m2 tot 172 m2. Het afwerkingsniveau is hoog met koperen balkonomlijsting en mooie gedetailleerde hardhouten kozijnen en een strakke vloer- en wandafwerking in de algemene ruimten.

De Post staat in het hart van het centrum, waarbij toekomstige bewoners wonen in een rustig groen polderdorp. Grote steden zijn snel bereikbaar evenals de Kagerplassen en het Braassemermeer. 

Verbetering verkeerssituatie
Een onderdeel van deze ontwikkeling betreft de verbetering van de parkeer- en verkeerssituatie in de directe omgeving. In samenspraak met de gemeente is hiervoor een plan ontwikkeld waarbij vooral de doorstroming en de veiligheid voor fietsers langs de Sotaweg en het parkeren bij de bushalte aan de Alkemadelaan verbetert. Deze werkzaamheden zullen aansluitend aan de bouw van De Post gestart worden.