ilpenhof-ilpendam
ilpenhof-ilpendam-1ste-paal

Eerste paal Ilpenhof

Op woensdag 30 november heeft de heer Frank Nannings van USP Vastgoed samen met de heer J. van der Hoeven, wethouder van de gemeente Waterland en de toekomstige bewoners van bouwnummer 10, de heer en mevrouw Eddarazi-Vink de feestelijke paal van plan Ilpenhof geslagen. Dochter Esmee schreef voorgaand een persoonlijke boodschap op de feestelijke paal.
“Esmee woont hier”. Het slaan van de feestelijke paal was het startsein voor de bouw van het plan dat in het voorjaar succesvol in de verkoop ging. Van de kopers is 80% afkomstig uit Ilpendam zelf. Het was tevens een heugelijk moment voor de toekomstige bewoners die getuigen waren van de start van hun nieuwe toekomst. Na het feestelijke moment maakte de kopers gelegenheid van het moment om foto’s te maken van de locatie van hun woning. Zij konden al een goed beeld krijgen waar de keuken en de woonkamer komt.

Aansluitend aan het feestelijke moment kwamen de genodigden informeel samen in het Dorpshuis van Ilpendam. Hier werd, onder het genot van een hapje en een drankje, een korte toespraak gehouden door de wethouder, de ontwikkelaar en de aannemer. Dit samenzijn is direct de ideale gelegenheid voor de toekomstige bewoners om elkaar beter te leren kennen.

Verloop plan Ilpenhof

Na de sloop van het verzorgingstehuis is de bouw gestart van plan Ilpenhof. De bouw van de woningen wordt uitgevoerd door Scholtens Bouw uit Wognum. Het nieuwe plan draagt daarmee sterk bij aan de groei en bloei van Ilpendam. De prognose is dat de woningen in de najaar van 2017 opgeleverd worden.