venhuizen-omgeving-3
venhuizen-omgeving-2
2892636-3
21853-oude-gemeentehuis-in-het-voorjaar-3

Venhuizen

De Suyder Coghe

10 redenen om te gaan wonen in "De Suyder Coghe"

  1. Ruim gelegen kavels om uw droomhuis op te bouwen,
  2. in een gevarieerde wijk, voor jong en oud.
  3. In een landelijke omgeving met diverse historische kernen,
  4. in een ruime wijk die de sfeer van weleer uitstraalt,
  5. maar met de luxe van nu met hoogwaardige materialen en weinig onderhoud.
  6. Veiligheid in de wijk, omdat deze voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk.
  7. Op loopafstand het dorpscentrum met o.a. supermarkten, school, dorpshuis en kerk
  8. en met een directe verbinding richting Hoorn/ Amsterdam en Enkhuizen/ Lelystad.
  9. Er is een rijk verenigingsleven, met o.a. diverse sportmogelijkheden.
  10. Het IJsselmeer ligt op een steenworp afstand.

Klik hier voor de downloads.

Venhuizen is gelegen in een landelijk gebied met ongekende historische schoonheid, nabij cultuurrijke oude vestingsteden als Hoorn en Enkhuizen. Aan de zuidzijde van Venhuizen, gelegen achter het voormalige gemeentehuis ligt deze nieuwe woonomgeving 'Suyder Coghe'

Op loopafstand bevinden zich winkelcentrum 'de Twijver', een dependance van het gemeentehuis, twee basisscholen en het sportpark aan de Koggeweg. Naast sportvelden en tennisbanen beschikt Venhuizen ook over een sporthal en een manege.

De nabij gelegen binnendijkse jachthaven van Broekerhaven (gemeente Stede Broec) heeft open vaarwater richting het IJsselmeer. Voor zijn landelijke ligging kent Venhuizen naast een relatief uitgebreid voorzieningenniveau ook vele maatschappelijke en culturele organisaties,  dienstverlenende voorzieningen, scholen, kerken en sportvoorzieningen.

Binnen de uitwerking van de stedenbouwkundige opzet van plan ‘De Suyder Coghe’ vormde integratie met de omgeving het sleutelwoord. Er is veel aandacht besteed aan het doortrekken van bestaande elementen tot in het plangebied. In de uitwerking levert dit drie deelgebieden op met allen een eigen identiteit; ‘Polder’ (reeds gerealiseerd in fase 1), ‘Bongerd’ en ‘Hof’. De sferen zijn afgeleid van de historische context van het plangebied en de omliggende omgeving.

Venhuizen, landelijk wonen met alle voorzieningen in de directe omgeving.

Bereikbaarheid

Venhuizen beschikt over een goede bereikbaarheid. Er zijn verbindingen naar de Randstad en via de dijk Enkhuizen – Lelystad ook met Oost- en Midden-Nederland. Met de auto bent u met een kwartier in Hoorn en Enkhuizen. In ongeveer drie kwartier bereikt u Lelystad en Amsterdam. Het treinstation van Hoogkarspel is met vijftien fietsminuten te bereiken. Van hieruit is er een rechtstreekse verbinding met Hoorn, Enkhuizen en Amsterdam; ook Alkmaar en Schiphol zijn van hieruit per spoor te bereiken Vanuit Venhuizen is er ook een buurtbusverbinding richting Hoorn.

Contact

Scholtens Projecten
Geert Scholtenslaan 10, 1687 CL Wognum, Noord-Holland
T 0229-281820     E verkoop@scholtens.eu     W www.scholtens.eu

Verkocht
Woningen
er sum in
la con